Značka NeXtime

V roku 1970 manželia Frieoví (rodičia súčasného generálneho riaditeľa Alaina Friea) založili spoločnosť Alma (predchodcu tejto spoločnosti). V tom období hodinársky priemysel bol zameraný hlavne na krásne a ručne vyrábané mechanické hodiny.

Svojou kolekciou typických holandských mechanických hodiniek „Zaanse“ bola spoločnosť Alma uznávaná po celom svete. Anglické stolné hodiny vo francúzskom štýle „comtoises“ a  planetárne hodiny boli príkladmi výnimočnej remeselnej zručnosti.  S vynikajúcou remeselnou zručnosťou a výborným dizajnom mechanických hodiniek spolu s exkluzívnou značkou „Christiaan Huvgnes“ dosiahla spoločnosť Alma medzinárodné uznanie. Táto malá rodinná holandská spoločnosť po krátkom čase začala predávať hodiny po celom svete vrátane Japonka a USA.

Keď sa ich syn Alain zapojil do rodinného biznisu, začínal od najspodnejšej pozície a tak sa naučil všetko o výrobe hodiniek. Keď prechádzal všetkými pozíciami hodinárskeho priemyslu v rodinnej firme, uvedomil si, že hodinársky priemysel sa rýchlo rozvíja a presúva pozornosť z tradičných mechanických hodín na modernné dizajnové hodiny. A to bol začiatok transformácie spoločnosti Alma na spoločnosť NeXtime, ako ju poznáme dnes.


Predchádzajúci článok Značka Maxwell & Williams